Pályázatok EFOP-1.3.7

2018. 04. 02.

Kallódó fiatalok támogatása, segítése 1.

A 6 alkalmas programsorozat bemutatása

A programsorozat célja a hátrányos helyzetű fiatalok és szüleik hasznos időtöltésének elősegítése, a hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése. A programokon részt vevő gyermekek jelentős része szociális, műveltségi, mozgáskoordinániós problémákkal, hátrányokkal küzd, ezen problémák enyhítését célozzák meg ezen rendezvények, miközben aktív közösségi élet, összetartó közösségek építését segíti elő. a programok alatti közös beszélgetések, együtt munkálkodások közelebb hozzák egymáshoz az embereket és közelebbi kapcsolatba kerülnek a vallással és egyházházzal, egyfajta bizalmi kapcsolat kiépítése is célja ezen programoknak a közösségépítésen kívül.

Kézműves foglalkozás – termés figurák készítése

A 2018.03.30.-án megtartott foglalkozás célja a manuális készségek, illetve finom motorika fejlesztése, készségszinten való alkalmazása. A készség elsajátítása analizáló, szintetizáló tanulási folyamatban zajlik, vagyis először a részmozzanatokat gyakorolják be a gyerekek, majd ezek összekapcsolása után végzik az egész tevékenységet, sokszori gyakorlással. A termésfigurák az egyik legkedveltebb otthon is elkészíthető játék a gyerekek részére, hiszen olcsó, természetes anyagokból készül, könnyen összegyűjthető, akár a kertből, akár az utcáról, és képes órákra lekötni a kreatív gyerkőcök figyelmét. Amellett, hogy szuper szórakozást biztosít a gyerekeknek, remekül fejleszti a képzelőerőt, a kézügyességet és a finommotorikus mozgásokat. Igyekeztünk olyan anyagokat használni, amelyeket a gyerekek otthon is könnyűszerrel el tudnak érni és még akár a szüleiknek vagy testvéreiknek is meg tudják mutatni, hogyan tudnak közösen együtt játszani.

2018. 03. 20.

Diszkrimináció mentesség a munkahelyen, a környezetben, a településen 1.

A programot 2018.0316-án az időseknek szerveztük meg Felsőzsolcán, az iskola pedagógusainak és a családsegítő munkatársainak a segítségével. Igyekeztünk megfelelő programot nyújtani, érdekessé tenni számukra a délelőtti rendezvényt. Az előadást követően érdekes beszélgetés követte, nagyon hamar eltelt az idő. A különféle élethelyzetek megismerésére az idős korból fakadó hátrányos megkülönböztetés eseteire nagyon sok példát hoztak fel a résztvevők. Valamennyi résztvevőnek voltak saját élethelyzeteik, amelyben érezték a korukból adódó hátrányaikat, mindenkit érzékenyen érintett a téma.

2018. 03. 19.